Gör som Anders Jensen, far till en son med typ 1-diabetes, och delta i vår vykorskampanj! Gå in på 
 
 
och läs hur.
 
Vykortskampanj
 
Sedan början på 2015 har Diabetesförbundet arbetat aktivt med att föräldrar till barn med diabetes ska ha rätt till ersättning när de utbildar sina barns skolpersonal. I mars 2017 fick förbundet träffa socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och lämnade då över ett lagförslag där föräldrar till barn med allvarliga kroniska sjukdomar ska ha rätt att ta ut kontaktdagar enligt Socialförsäkringsbalken (2010:110).
 
Nu har det gått tre månader och förbundet vill såklart sätta press på beslutsfattarna.
 
Kampanj
Som en fortsättning på lagförslaget om rätten till kontaktdagar startar förbundet en vykortskampanj. Syftet är att få en naturlig fortsättning på det inlämnade lagförslaget med koppling till nutid samt att skapa en aktivitet som kan följas upp och som kan engagera lokalföreningar, föräldrarådet, medlemmar och allmänheten. Men för att vykortskampanjen ska bli så effektfull som den kan bli behöver vi alla engagera oss!
 
Hur gör man
Vi har tagit fram vykort som ni kan skriva ut och skicka in, alternativt fylla i namnlistan nedan. Våra lokalföreningar över hela landet har fått en uppsättning vykort, skriv under dessa och skicka in till Diabetesförbundets kansli på den förtryckta adressen.
 
Hur skickar man in vykorten
För att få så stort genomslag som möjligt kommer förbundet centralt att skicka in alla vykort till socialförsäkringsministern.
 
Det finns tre sätt att skicka in vykort till oss:
Antingen skickar man själv in ett fysiskt vykort till förbundet som man får av sin lokalförening, eller så skriver man ut pdf-en och fyller i den. Adressen till förbundet är förtryckt och man får stå för frimärke själv. Ni i lokalföreningen kan samla ihop påskrivna vykort och skicka in dem till förbundet centralt.
 
Om ni hör av er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. kan ni få ett förfrankerat kuvert att använda.Fyll i ert namn och mailadress i formuläret nedan så vidarebefordrar vi det till socialförsäkringsministern.
 
Sista datum
Sista datum att skicka in vykort är 10 augusti och i samband med skolstart kommer förbundet skicka in alla vykort samtidigt till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll.
 
Förslag på aktiviteter
Man kan sprida länken till hemsidan i sin Facebook-grupp och uppmana följare att gå in, skriva på vykortet och även dela länken själva. Man kan anordna en aktivitet och ge medlemmarna möjlighet att fylla i korten där, alternativt be medlemmar fylla i vykorten på en aktivitet man redan planerat. Bara fantasin sätter gränserna!
 
Tillsammans kan vi göra skillnad för barn med diabetes!
Namninsamling
 
Ovan från www Svenska Diabetesförbvundet
 
Nyhetsinfo
www red DiabetiologNytt
FacebookTwitterLinkedinGoogle Bookmarks